maandag 8 april 2024

 

BEWAKINGSNIVEAU TE WERVE OMHOOG?

Het gebeurt maar weinig dat we spontaan een foto krijgen toegestuurd. Meestal weten we direct van wie en wat het precies voorstelt. Soms kost het behoorlijk wat moeite om erachter te komen. Zoals in dit geval. In de onderstaande tekst leiden we u langs enkele gedachten die in ons opkwamen.

Beveiligingsniveau verhoogd?

Tja, dat was de eerste gedachte! Niet zo verbazingwekkend. Te Werve is een gebied vol schatten. En je leest – zeg nou zelf – tegenwoordig de meest wilde dingen die mensen doen.

Kijk bovendien eens naar de foto: de één heeft een onschuldig lijkende hark in zijn hand, maar dan heb je de tanden nog niet gezien. De ander heeft niets minder dan een zware bijl in de vuisten. Kan alles kort en klein slaan: één verkeerd woord en je bent de sjaak!

We werden pas gerustgesteld toen iemand ons vertelde dat de schatten van Te Werve bestaan uit schitterende bloemen, struiken, paden en een kasteel. Voor ons kostbaarheden, maar op dark websites kun je zulke zaken niet vinden! Gelukkig maar!

Dolende bejaarden?

Dan moet er dus wat anders aan de hand zijn. Grote kans dat het dolende bejaarden zijn. Rondje gelopen op Te Werve en gelijk al de weg kwijt! Zou ons niet verbazen. Hoe meer oudere mensen er zijn en hoe ouder ze worden, des te groter de kans op eigenaardige typetjes. Zo is’t maar net. Waarom ze met bijl en hark op pad zijn gegaan is ons niet direct duidelijk, maar ja, het zijn niet voor niets dolende bejaarden.

Hmm, toch een beetje eigenaardig.

Gezellig praatje?

Het kan ook heel wat anders geweest zijn: twee vaste bezoekers zijn elkaar hier toevallig tegengekomen en kletsen even bij. “Goh, jíj hier, da’s lang geleden! Hoe heet je ook alweer?” Helemaal niets vreemds aan, gebeurt veel vaker op Te Werve. En toevallig is er sinds kort een gerieflijk bankje op die plek gekomen, dus vanzelfsprekend dat je hier even gaat zitten! Bovendien is het uitzicht vanaf deze plaats fantastisch. Het zou ons niet verbazen als iemand er een fotootje van heeft gemaakt.

Een beeldengroep?

Ja, kan ook nog: een beeldengroep. “Rustende reizigers”, in brons gegoten. De feestelijke onthulling met muziek en vlagvertoon moet nog plaatsvinden, maar het transportbedrijf heeft het beeld alvast neergezet. Wat een goed initiatief! Een kunstwerk om het terrein nóg mooier te maken. Culturele verrijking te midden van de prachtige natuur. En moet je die koppen zien. Levensecht! Alsof je ze zó op straat tegen zou kunnen komen.

Nou……ech nie!

Terwijl wij in het Koetshuis – onderdak voor de vrijwilligers na zwoegen en ploegen  - rustig door fantaseerden over deze foto kwam de zaagploeg van Te Werve net binnen: de onverschrokken mannen met hun motorzagen, gehoorbeschermers, beschermbrillen, helmen, veiligheidsbroeken, touwen, haken, kettingen én…. een hark en een bijl. “Hé laat’s zien, geinige foto van Henk en Aad!”


                                            Foto Harold Planting

Blijkt dat we zitten te kijken naar een intieme familiefoto van de broertjes Aad en Henk, 83 en 91 jaar. Ruim anderhalve eeuw ervaring. Net terug van de jaarlijkse zaagronde over het terrein. Zweet op de rug, houtsnippers op de kleren.

Maar best wel uitgerust: ze hadden effe uitgepuft op het nieuwe bankje achter op het terrein!

Het werd nog héél gezellig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten