maandag 17 juni 2019

ZIET U ZE VLIEGEN? WIJ WEL!

Tweede Pinksterdag, wij waren erbij: de grote roofvogelshow. Een prachtige dag op een prachtige plek. Een mooi zonnetje; een groot groen gazon vóór het landhuis, de prachtigste roofvogels. Vlak voor je neus. 

De begeleiders begonnen met het tonen van hun kostbare vogels, door een kennismakingsrondje te maken langs het publiek, met de vogels op hun gehandschoende hand. De dieren zijn weliswaar in grote volières geboren en gewend aan mensen, het zijn bepaald geen tamme kanaries! Het maakt wel even indruk als zo'n enorme haviksneus aan je gezicht voorbij gaat.

Daarna volgden mooie demonstraties van vogels die met hun zware vleugelslag traag net boven het publiek vlogen. Kinderen mochten met z'n allen een tunnel vormen op het grasveld waar de vogel vervolgens doorheen vloog; voor een lekker hapje deden ze alles wat van ze werd gevraagd.


En zo kwamen ze allemaal aan de beurt, de woestijnbuizerd, de Europese oehoe, de valken, de kuifcaracara, noem maar op. Met achter je de middeleeuwse toren van het landhuis hoefde je er zelf alleen nog maar een ridder bij te denken en een schone jonkvrouw naast je te ervaren. Zo ging je helemaal op in het sprookje dat Te Werve heet. Het publiek kon het zéér waarderen. Er was nóg een toeschouwer: hoog in de lucht kwam onze eigen Te Werve-buizerd af en toe even kijken wat die vreemde snuiters deden in zijn territorium.  
   
Mvl 10-6-2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten