donderdag 27 juni 2019

LAST VAN HITTE? KOM NAAR TE WERVE!

Buiten bloedheet? Binnen snikheet? Trek de stoute schoenen aan en kom naar Te Werve! Door de talloze bomen is het daar een heel stuk koeler. Ook het ontbreken van bebouwde straten zorgt ervoor dat er veel minder warmte wordt vastgehouden. En door de verkwikkende regens van de afgelopen weken zijn overal op het terrein de bomen en de struiken tot in de hemel gegroeid. Het is voor de vrijwilligers nauwelijks bij te houden om de paden en de lanen een beetje open en opgeruimd te houden, zo hard groeit alles. Dus overal schaduwplekken, bankjes genoeg om het alles rustig te bekijken. Profiteer daarvan!


Hitte is geen nieuw probleem, maar door de klimaatverandering krijgen we steeds meer warme en steeds warmere dagen. In 2018 hadden we een voorlopig record: in drie eeuwen is het niet zo heet geweest. Hittegolven stapelen zich op sinds 1975, aldus de deskundigen van het KNMI. Wie de wetenschappelijke kaarten van de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bekijkt ziet dat tussen de hitte-eilanden Den Haag en Delft ons Rijswijk een heel stuk gunstiger afsteekt. En daarbinnen ligt Te Werve als een oase in de woestijn.  

U weet wat u bij hitte te doen staat: 
drinken, drinken, drinken!
ff rustig aan met fysieke inspanning.

Nou ja, het beste is eigenlijk om naar Te Werve te gaan, lekker rustig rond te lopen in de schaduw, u te verbazen over wat er allemaal groeit en bloeit, u de oren van het hoofd te laten kwetteren door de vogels en u te realiseren hoe aangenaam het hier is.
Vergeet niet om flink wat water mee te nemen. En natuurlijk uw Vriendenkaart*.

* Het mooie groen wordt u aangeboden door de Vrienden van Te Werve. Wordt ook Vriend: voor € 19,50 per (vol) jaar) hoort u erbij en kunt u met uw gezin elke dag genieten. Klik hier en wordt vriend van Te Werve. Het geld wordt tot de laatste cent gebruikt voor onderhoud van het terrein. 

MvL 25-6-2019

Geen opmerkingen:

Een reactie posten