maandag 29 maart 2021

In Memoriam: Bart Tent

Op zaterdag 20 maart 2021 is onze zeer trouwe vrijwilliger Bart Tent op 91 jarige leeftijd overleden.Bart was een belangrijke spil in de organisatie van de vrijwilligers op Landgoed Te Werve. Samen met Kees Kort en Chris Goetjahr waren ze tot enkele jaren geleden altijd wel te vinden in de Oranjerie. Ieder met zijn eigen interesse en expertise. Bart was degene die ontelbaar veel publicaties heeft geschreven en vol passie kon vertellen over de cultuurhistorie van het landgoed. Het waren een beetje “de 3 musketiers” in heel veel opzichten. Met het overlijden van Bart is de laatste van deze 3 musketiers helaas overleden. Het voelt als het einde van een tijdperk. 

Gelukkig is er veel geschiedenis door hem vastgelegd, waardoor dit nooit verloren zal gaan en beschikbaar blijft voor vele toekomstige generaties. Daar zijn we Bart heel dankbaar voor. Daarnaast was het een bescheiden en aimabele man waar we met veel plezier mee hebben mogen samenwerken in de gemeenschappelijke passie voor ons mooie landgoed.

Wij wensen de familie veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Op de website “geschiedenis van Zuid Holland” (verhalen uit de landgoederenzone) zijn 3 filmjes te zien, waarin Bart enthousiast verhalen vertelt over de cultuurhistorie van Landgoed Te Werve. Dit was Bart ten volle uit. We gaan hem missen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten