maandag 1 april 2019NL DOET - ÉN GOED!

Met de Koninklijke Familie voorop is wervelend NL Doet onlangs weer door Nederland getrokken. De grote nationale vrijwilligerstweedaagse. De dagen waarop héél Nederland de handen uit de mouwen steekt om ons land mooier te maken. Gezelliger, schoner, nieuwer of wat dan ook.

Ook op Te Werve zijn enthousiaste vrijwilligers aan de slag gegaan: zo'n 15 jongeren en één oudere zijn er dapper op uitgetrokken. De hele dag is er keihard gewerkt. En met resultaat: zeven zakken vuilnis - bierblikjes, limonadeverpakkingen, onmetelijke hoeveelheden plastic afval - zijn van het terrein gehaald; honderden meters paden zijn schoon geharkt en geveegd. Met een toespraak van Mirco Cuppens en een lekkere lunch in het Koetshuis - zeg maar de kantine van de vaste werkers - is hulde gebracht aan hun inzet! Hun motivatie was zo groot dat een aantal daarna nog heeft doorgewerkt tot ver in de middag.
Dat hun werk wordt gewaardeerd kan niet vaak genoeg worden gezegd.

NL Doet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds. Dat is een onafhankelijk fonds dat geld krijgt van de Nationale Postcode Loterij, van De Nederlandse Loterij en uit giften en legaten. Het Fonds werkt samen met andere partijen zoals particulieren, overheden en het bedrijfsleven en investeert in de sociale kant van de samenleving. Op Te Werve is dat op zaterdag 16 maart weer uitstekend gelukt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten