donderdag 16 november 2017

Kees Kort 75 jaar werkzaam op Landgoed Te Werve.

Eerder op Te Werve: 2017-11-01 11:00:00

Kees Kort is een bijzondere vrijwilliger van Stichting Vrienden van Te Werve die op 1 november 90 jaar wordt. 15 Jaar oud was Kees Kort toen hij kwam werken op het Landgoed. Hij maakte als tuinman mee hoe Landgoed Te Werve voor de oorlog uitgroeide tot een sport en ontspanningscentrum voor het personeel van Shell. Kees Kort is eind jaren 80 met pensioen gegaan maar is nog steeds 5 dagen per week werkzaam als vrijwilliger op het landgoed. Iedere ochtend is hij om 08.00 uur aanwezig om de werkzaamheden te coördineren.


In 2011 heeft Event Company het landgoed overgenomen van Shell en zorg gedragen voor een aantal restauratie projecten waaronder het Landhuis, de Poortwachtersbrug en Poortwachtershuisje en het herstel van de tuin- en park-
aanleg.


Kees Kort zegt regelmatig…”Te Werve heeft er nog nooit zo mooi bij gestaan”. Dat is een mooi compliment maar daar hebben hij en zijn team van 40 vrijwilligers heel veel aan bijgedragen. In 2011 is er zelfs een Laantje op het landgoed naar hem vernoemd: “Laantje van Kort”. Kees Kort gaat nu ook meemaken dat “zijn” Oranjerie wordt gerestaureerd. In het najaar wordt gestart met het herstel van deze karakteristieke Oranjerie die beeldbepalend is voor het totale landgoed. Het is één van de 3 nog overgebleven Oranjerieën in Nederland uit de 18 e eeuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten